Σύντομο Βιογραφικό Ζήνας Βασίλης


Ο ιατρός, ειδικός παθολόγος,  Ζήνας Βασίλειος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου συμπλήρωσε την τη μέση και ανώτερη εκπαίδευση. 
 Εν συνεχεία αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Ρώμης  «La Sapienza» όπου έλαβε, το 1994, το πτυχίο ιατρικής με «άριστα».
 Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό με την ειδικότητα του ιατρού στον στόλο και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ακολούθως ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ως ιατρός στο περιφερικό ιατρείο της Ίου στις Κυκλάδες.
 Εργάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», στη Α΄ παθολογική κλινική, από όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της παθολογίας το 2008.
 Έχει εκπαιδευθεί στην κλασσική ομοιοπαθητική θεραπευτική ολοκληρώνοντας την σχολή της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ), μετά από τρετή φοίτηση, το 1996. Επίσης ολοκλήρωσε, μετά από διετή φοίτηση, τον κύκλο σπουδών της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (ΔΑΚΟ), με δάσκαλο τον καθηγητή Γεώργιο Βυθούλκα, το 2003. Το 2006 ολοκλήρωσε δεύτερο διετή κύκλο σπουδών της σχολής της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, πάλι με τον καθηγητή Γεώργιο Βυθούλκα. Έχει λάβει μέρος στα ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια της ΔΑΚΟ στην Αλόννησο με τον καθηγητή Γεώργιο Βυθούλκα από το 2002 εώς το 2014.
 Το 2004 έγινε μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής όπου στην συνέχεια διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Είναι επίσης μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής LMHI. Διδάσκει σαν εκπαιδευτής στην Σχολή Κλασσικής Ομοιοπαθητικής της ΕΕΟΙ και είναι ομιλητής ιατρικά σεμινάρια και συνέδρια όπως επίσης αρθρογραφεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.