Βιογραφικό Ζήνας Βασίλης


O ιατρός , ειδικός παθολόγος , Βασίλειος Ζήνας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 όπου συμπλήρωσε την μέση και ανώτερη εκπαίδευση στο 52ο Λύκειο Αθηνών .
Εν συνεχεία εισήχθη , κατόπιν εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza» από όπου έλαβε το 1994 το πτυχίο ιατρικής με «άριστα» .
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό
με την ειδικότητα του ιατρού , στον στόλο και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ακολούθως την υπηρεσία υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο της Ίου στις Κυκλάδες .
Εργάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο» ,στην ΄Α Παθολογική Κλινική ,από όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παθολογίας το 2008.
Έχει εκπαιδευθεί στην Κλασσική Ομοιοπαθητική θεραπευτική ολοκληρώνοντας την σχολή της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ( ΕΕΟΙ) , μετά από 3ετη φοίτηση , το 1996 .
Επίσης ολοκλήρωσε μετά από 2ετη φοίτηση τον κύκλο σπουδών της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής ( ΔΑΚΟ) με δάσκαλο τον καθηγητή Γεώργιο Βυθούλκα , το 2003.
Το 2006 ολοκλήρωσε δεύτερο διετή κύκλο σπουδών της σχολής της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής ιατρικής, πάλι με δάσκαλο τον καθηγητή Γεώργιο Βυθούλκα .
Έχει λάβει μέρος στα ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Αλόννησο με τον καθηγητή Γεώργιο Βυθούλκα από το 2002 έως το 2014.
Το 2004 έγινε τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής όπου στην συνέχεια διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου όπως επίσης διδάσκει σαν εκπαιδευτής στην Σχολή Κλασσικής Ομοιοπαθητικής της ΕΕΟΙ.